Kjære skolestarter, kjære foresatte: - Vi gleder oss til å treffe dere!

Skolestarter 2021

Kjære skolestarter!

Vi gleder oss til å bli kjent med deg! Vi hadde planlagt å møte både deg og foreldrene dine før sommeren. På grunn av koronaviruset må vi vente til etter sommeren med å møte hverandre. Vi foreslår at dere besøker skolegården i løpet av sommeren. Lek på de fine uteområdene våre, og kikk inn gjennom vinduene.

Klasserommet ditt skal være i paviljong 4, inngang nord.

Skolens nettside har mange fine bilder som du kan se på – bildene forteller mye om hvordan det er å være elev på skolen.

NRK Super har laget en fin serie om noen barn som skal begynne på skolen. "Skolestarterne" gir et godt innblikk i hvordan det er å starte på skolen. Det er til sammen åtte episoder. Du kan se serien her

Skolen starter mandag 16. august, mens AKS åpner mandag 2. august.

Velkommen til oss!

Kjære foresatte!

Skolen pleier å invitere til førskoledager for elever i mai og juni, og til foreldremøte for foresatte i anledning skolestart.

Takk for sist til dere som deltok i det digitale møtet 20. mai. Neste foreldremøte blir første skoledag: Foresatte og ledere møtes i samlingssalen mens elevene er i klassen for første gang.

Informasjon om første skoledag, får dere som brev i digipost omkring 1. august. Klasselista sendes som vedlegg til informasjonsbrevet.

Skolens tilbud

Stenbråten skole har en rekke tilbud til elevene utenom vanlig undervisning. Her kan du bl.a. lese om: 

Vi anbefaler dessuten å sjekke skolens nettside med kultur- og fritidstilbud

Skolemelk og skolefrukt

Det er foresatte selv som bestiller melk og frukt. Skolemelk bestilles på skolelyst.no, mens frukt bestilles på skolefrukt.no

Melde fravær

Etter varslet pålegg fra Datatilsynet er foresattes mulighet til å skrive fritekst når de skal melde fravær for sitt barn i Skolemelding fjernet. Dette er for å sikre at foresatte ikke sender sensitive personopplysninger. Det å skrive at en elev er syk, er ifølge Datatilsynet i seg selv en helseopplysning, og skal derfor ikke sendes via Skolemelding (app og web) eller SMS. Foresatte skal heller ikke melde fravær på e-post. Foresatte må melde fravær på én av følgende måter:

  • Via knappen "Meld fravær" i Skolemeldingsappen
  • Logge inn i Skoleplattform Oslo og sende fraværsmelding fra meldingsverktøyet (knappen "Meld fravær")

Les mer her

Søknad om permisjon

Skolen vår følger Oslo kommunes reglement for permisjon i grunnskolen. Det er rektor som behandler alle permisjonssøknader. Det er viktig at dere søker skolen om permisjon før dere bestiller ferieturer eller legger planer for andre aktiviteter. Det innvilges ikke permisjon for mer enn 10 skoledager pr. skoleår. 

Dere kan søke om permisjon fra skolen i inntil to uker (ti skoledager). Det er opp til skolen å vurdere om en elev skal få innvilget permisjon. Skolen kan avslå søknaden selv om det er forsvarlig for den enkelte elev å få fri.

Slik søker du om permisjon for ditt barn

  1. Fyll ut et digitalt skjema og trykk "send inn" (logg deg inn med MinID)
  2. Skolen behandler søknaden. Behandlingstid er vanligvis tre uker. Dersom det tar lengre tid, får du beskjed om hvor lang tid skolen trenger på å behandle søknaden din.

Les mer her

Her hos oss

Stenbråten skole har en egen sang, laget av Even Olsen. Det er skolekoret som synger.

Mer informasjon finner dere i dokumentlista.

Les mer i Oslo kommunes skolestarterbrosjyre (pdf)

Hilsen rektor Lene og alle andre voksne på Stenbråten skole