Hovedseksjon

Skolemelding

I appen kan foresatte og elever sende melding til kontaktlærer/faglærer eller andre ansatte på skolen. De kan også svare på meldinger sendt fra skolen.

Slik laster du ned appen

Last ned Skolemelding til telefon eller nettbrett. I App Store/Google Play søker foresatte opp "Skolemelding foresatte". Ansatte og elever kan laste ned "Skolemelding elev og ansatt". 

Enkel pålogging og pushvarsler

Du kan logge deg med en firesifret kode, som du velger selv. Første gang du som foresatt bruker appen må du logge deg inn via ID-porten, og lage en egen PIN-kode. De neste gangene du bruker appen, trenger du bare oppgi PIN-koden din. Elever og ansatte logger seg på med Feide første gang. 

Appen gir mulighet for pushvarslinger, slik at du får varsel på telefonen/nettbrettet om at "Du har fått en ny melding" når skolen har sendt deg noe.

Dersom du om foresatt har flere barn, kan du kjapt få oversikt over hvilke meldinger som gjelder hvilket barn ved å filtrere meldinger på ett barn om gangen.

Melde fravær 

Du kan melde fravær for barnet ditt på to måter: 

  • I Skolemeldingsappen
  • I Portalen i Skoleplattform Oslo (pålogging via skolens nettside)

Hvis du melder fravær i appen eller i Portalen sendes meldingen automatisk til barnets kontaktlærer. For eldre elever som selv skal melde fravær har skolen egne rutiner. 

Slik melder du fravær for ditt barn via appen: 

  1. Klikk på “Ny melding”, og knappen “Meld fravær”.
  2. Velg hvilket av barna du skal melde fravær for. Hvis barnet er tilknyttet flere skoler, velger du hvilken skolen det gjelder.
  3. Velg tidspunkt for fravær (i dag, i morgen eller dato) og eventuelt klokkeslett
  4. Trykk Send.

På grunn av personvernhensyn kan du ikke skrive noe om grunnen til fraværet. Appen og øvrige kommunikasjonskanaler i Skoleplattform Oslo skal ikke brukes til å sende sensitive personopplysninger, som ditt barns helseopplysninger. Det holder å si at barnet ikke kommer på skolen i dag.

En del av Skoleplattform Oslo

Vi oppfordrer foresatte og elever til å laste ned appen, fordi det gir et godt overblikk over beskjedene fra skolen. Hvis du likevel ikke ønsker å laste den ned, kan du fortsatt motta meldingene fra skolen på e-post. Du kan også lese meldingene i Portalen i Skoleplattform Oslo.

Hvis du ønsker å skru av den automatiske videresendingen av meldinger til e-post, kan du gjøre det i appen eller i Portalen under Min profil.

Hvis du som foresatt oppdager feil i e-postadressen din el. liknende: Ta kontakt med skolen din.